Categoria: Estudis i projectes

Evolució del ratio ventilatori és un factor pronòstic en pacients amb SDRA amb ventilació mecànica per COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Unitats de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre com l'evolució del ratio ventilatori és un factor pronòstic en pacients amb síndrome de dificultat respiratòria aguda amb ventilació mecànica per COVID-19.

Mariana Andrea Novo, metgessa de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; i Lorenzo Socías Crespí, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The evolution of the ventilatory ratio is a prognostic factor in mechanically ventilated COVID-19 ARDS patients" a la revista Critical Care.

La mortalitat per COVID-19 és alta, especialment en pacients que requereixen ventilació mecànica. L'objectiu d'aquest estudi era investigar associacions entre la mortalitat i variables mesurades durant els primers tres dies de ventilació mecànica en pacients amb COVID-19 intubats a l'UCI.

Es va realitzar un estudi multicèntric, observacional i de cohort que incloïa pacients amb COVID-19 admesos en 44 UCIs espanyoles entre el 25 de febrer fins al 31 de juliol de 2020, els quals varen necessitar intubació i ventilació mecànica durant més de tres dies. Es varen recollir dades demogràfiques i clíniques a l'admissió, informació sobre l'evolució clínica els dies 1 i 3 de la ventilació mecànica i resultats.

Un ràtio major de ventilació i el seu augment al tercer dia és associat amb la mortalitat en pacients amb COVID-19 que reben ventilació mecànica a l'UCI. NO s'ha trobat associació en la variació PaO2/FiO2.

Referència de l'article
Torres A, Motos A, Riera J, Fernández-Barat L, Ceccato A, Pérez-Arnal R, et al. The evolution of the ventilatory ratio is a prognostic factor in mechanically ventilated COVID-19 ARDS patients. Crit Care. 2021;25(1):331. doi: 10.1186/s13054-021-03727-x. PubMed PMID: 34517881.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]