Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi de diferències per sexe en la presentació clínica, maneig i prognosi d'endocarditis infecciosa a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia de l'Hospital Son Espases ha participat en un estudi sobre l'anàlisi de diferències per sexe en la presentació clínica, maneig i prognòsi d'endocarditis infecciosa a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Laura Vidal-Bonet, cardiòloga de l'Hospital Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Analysis of sex differences in the clinical presentation, management and prognosis of infective endocarditis in Spain" a la revista Heart.

Es varen analitzar les diferències per sexe en la presentació clínica, modalitat del tractament i pronòstic d'EI en una cohort nacional multicèntrica realitzada entre 2008 i 2018. Totes les dades es varen gravar prospectivament per la cohort GAMES (Grupo de Apoyo al Manejo de la Endocardiits infecciosa en España).

El sexe femení va ser un factor independent relacionat amb la mortalitat després d'ajustar els factors de confusió. A més, les dones vares ser remeses amb menor freqüència a tractament quirúrgic.

Referència de l'article
Varela Barca L, Vidal-Bonnet L, Fariñas MC, Muñoz P, Valerio Minero M, de Alarcón A, et al. Analysis of sex differences in the clinical presentation, management and prognosis of infective endocarditis in Spain. Heart. 2021;heartjnl-2021-319254. doi: 10.1136/heartjnl-2021-319254. PubMed PMID:34290038.

Enllaços Bibliosalut 
Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / parella / CC BY-NC-SA 4.0]