Categoria: Estudis i projectes

Adaptació transcultural del qüestionari HS-EBP al japonès

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), juntament amb la Universitat de les Illes Balears, han publicat un estudi sobre l'adaptació transcultural del qüestionari Health Sciences Evidence-Based Practice al japonès i la seva fiabilitat test-retest en estudiants universitaris. També hi ha participat la Saitama Prefectural University.

Albert Sesé-Abad i Juan Carlos Fernández-Domínguez, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Cross-cultural Adaptation of the Health Sciences Evidence-based Practice Questionnaire into Japanese and Its Test-Retest Reliability in Undergraduate Students" a la revista Progress in Rehabilitation Medicine.

El qüestionari Health Sciences Evidence-Based Práctice (HS-EBP) es va desenvolupar recentment per mesurar el constructe de pràctica clínica basada en l'evidència entre professionals sanitaris espanyols, havent estat operacionalitzat en una estructura dimensional de cinc dominis diferents. Aquest estudi volia realitzar una adaptació transcultural del HS-EBP al japonès i investigar la consistència interna i la fiabilitat test-retest entre estudiants d'infermeria, fisioteràpia i teràpia ocupacional.

L'adaptació transcultural es va dur a terme seguint el procés de cinc passes de Beaton. Per tant, la fiabilitat del HS-EBP japonès es va avaluar en un interval de dues setmanes. Els participants es varen reclutar entre estudiants de tercer i quart d'infermeria, fisioteràpia i teràpia ocupacional que hi havien realitzat practiques clíniques. Aquest estudi desenvolupa la versió japonesa del HS-EBP i dona evidencia preliminar de consistència interna i fiabilitat tests-retest en la majoria dels seus dominis per estudiants d'infermeria, fisioteràpia i teràpia ocupacional japonesos.

Referència de l'article
Takasaki H, Kikkawa K, Chiba H, Handa Y, Sesé-abad A, Fernández-domínguez JC. Cross-cultural Adaptation of the Health Sciences Evidence-based Practice Questionnaire into Japanese and Its Test–Retest Reliability in Undergraduate Students. Prog Rehabil Med. 2021;6(0):20210034. doi: 10.2490/prm.20210034. PubMed PMID: 34557605.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: pxfuel / Trabajando / CC0 1.0]