Categoria: Estudis i projectes

Validació psicomètrica de l'escala Brief Nurses' Practice Environment per a infermeres espanyoles

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Cures, Cronicitat i Evidències en Salut (CurES) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes Balears han participat en el desenvolupament de la validació psicomètrica de la Brief Nurses' Practice Environment Scale i la seva relació amb la síndrome de burnout i la satisfacció laboral entre infermeres espanyoles. També hi ha participat la Universitat de València.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Development and Psychometric Validation of the Brief Nurses' Practice Environment Scale and Its Relation to Burnout Syndrome and Job Satisfaction: A Study in Spanish Nurses" a la revista Frontiers in Public Health.

L'entorn de la infermeria és un concepte ample que tradicionalment hi han inclòs un ample rang de feines característiques i s'han relacionat amb el burnout i la satisfacció laboral. Per al seu mesurament, destaca el Practice Environment Scale of the Nursing Work Index (PESNWI). Però, es necessiten instruments curts. L'objectiu d'aquest estudi era desenvolupar i provar l'escala Brief Nurses' Practice Environment (BNPE). L'escala BNPE es va desenvolupar i provat en una mostra de 210 infermeres espanyoles (recol·lecció de dades 2018). El BNPE és una escala curta, fàcil d'utilitzar el mesurament que podria ser utilitzat en grans conjunts avaluant la qualitat de les institucions sanitàries.

Referència de l'article
Sansó N, Vidal-Blanco G, Galiana L, Oliver A. Development and Psychometric Validation of the Brief Nurses’ Practice Environment Scale and Its Relation to Burnout Syndrome and Job Satisfaction: A Study in Spanish Nurses. Front Public Heal. Ago 2021 17;9. doi: 10.3389/fpubh.2021.621991. PubMed PMID: 34485208.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]