Categoria: Estudis i projectes

Maneig de les tècniques de depuració extracorpòria en el pacient COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Cures Intensives d'Adults de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un estudi sobre el maneig de les tècniques de depuració extracorpòria en el pacient COVID-19.

Francisco Javier Berrocal Tomé, infermer de la Unitat de Cures Intensives d'Adults de l'Hospital Universitari Son Espases; ha publicat l'article amb el títol "Manejo de las técnicas de depuración extracorpórea en el paciente Covid-19" a la revista Evidentia.

L'objectiu principal era descriure l'experiència adquirida durant els tres primers mesos de pandèmia a la unitat de cures intensives de l'Hospital Universitari Son Espases durant el maneig del pacient COVID-19, i conèixer les característiques d'aquests pacients i dels tractaments de Tècniques Contínues de Depuració Extracorpòria (TCDE) aplicats. Es va realitzar un estudi descriptiu observacional retrospectiu de pacients COVID-19 que varen necessitar TCDE. L'augment considerable de les càrregues de treball junt amb l'elevat nombre de pacients que varen necessitar TCDE, es va combatre la reorganització contínua del treball d'infermeria i amb el desenvolupament d'estratègies per evitar el risc de contagi. Els pacients amb COVID-19 als que es va aplicar les TCDE, la mortalitat va arribar al 53,33% i el 20% de pacients varen poder ser donats d'alta dins el període d'observació. La formació en TCDE ofereix a tots els pacients una oportunitat d'una favorable evolució. Aquesta pandèmia està demostrant la necessitat de l'especialització de les infermeres, dotant-les de coneixements teòrics i pràctics.

Referència de l'article
Berrocal Tomé FJ. Manejo de las técnicas de depuración extracorpórea en el paciente Covid-19. Evidentia. 2021;18:e13256.

 

 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Francisco Javier Berrocal Tomé]