Categoria: Estudis i projectes

ADNct en la llet materna per a la detecció primerenca del càncer de mama associat a l'embaràs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'ADNct en la llet materna per a la detecció primerenca del càncer de mama associat a l'embaràs. També hi han participat l'Hospital Vall D'Hebron, el VHIO, la Universitat Autònoma de Barcelona i el CIBERONC.

Octavi Córdoba, ginecòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "ctDNA in Breast Milk for Early Detection of Pregnancy Associated Breast Cancer" a Research Square.

El càncer de mama associat a l'embaràs (CMAE) és un grup de mal pronòstic en general en comparació amb el càncer de mama (CM) no associat a l'embaràs, principalment a causa d'un diagnòstic tardà. Els mètodes de garbellat eficaços per a la detecció precoç poden millorar el seu resultat. Per primera vegada, vam demostrar la presència d'ADN tumoral lliure de cèl·lules (DNAtc) en el sèrum de la llet materna (SLM) del PABC en pacients amb malaltia en fase primerenca i la seva capacitat per a recapitular les mutacions somàtiques presents en el tumor primari. A més, els nostres resultats demostren que el sèrum de la llet materna supera amb escreix al plasma per a l'elaboració de perfils genètics dels tumors, pel fet que l'ADNct preval en el sèrum de la llet materna en la malaltia localitzada, així com a l'augment de l'abundància i integritat de l'ADN lliure de cèl·lules (ADNct). Per tant, proposem la SLM com una nova biòpsia líquida no invasiva potencial per a una detecció ràpida del CMAE.

Referència de l'article
Saura C, Ortiz Vall D’ C. ctDNA in Breast Milk for Early Detection of Pregnancy Associated Breast Cancer. Ago 2021. doi: 10.21203/rs.3.rs-757809/v1.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: yimix / Untitled / CC BY-NC-ND 2.0]