Categoria: Estudis i projectes

European LeukemiaNet 2017 per mesurar l'estratificació per a la leucèmia mieloide aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en la validació d'un protocol adaptat al risc European LeukemiaNet 2017 per mesurar l'estratificació per a la leucèmia mieloide aguda. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antònia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Joan Bargay, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "European LeukemiaNet 2017 risk stratification for acute myeloid leukemia: validation in a risk-adapted protocol" a la revista Blood Advances.

Les guies de l'European LeukemiaNet 2017 (ELN 2017) per al diagnòstic i maneig de la leucèmia mieloide aguda (LMA) s'han convertit en unes guies fonamentals per avaluar el pronòstic i la teràpia postremissió dels pacients. Però, tenen una validació retrospectiva en alguns estudis amb pacients inclosos en diferents protocols de tractament.

Es varen analitzar 861 pacients inclosos al protocol adaptat al risc CETLAM-12, el qual indica la consolidació basada en la ticarabina per a pacients situats en el grup de risc favorable ELN 2017, mentre es recomana trasplantament de cèl·lules mare al·logèniques com a estratègia postremissió per als grups ELN 2017 amb risc intermedi i advers.

Aquest estudi valida l'estratificació del risc ELN 2017 en una gran cohort de pacients tractats amb protocol adaptat al risc ELN-2017, basat en alloSCT després de la remissió per a subgrups no-favorables d'ELN i identifica un subconjunt amb uns resultats molt pobres el qual garanteix la investigació de noves estratègies.

Referència de l'article
Bataller A, Garrido A, Guijarro F, Oñate G, Diaz-Beya M, Arnan M, et al. European LeukemiaNet 2017 risk stratification for acute myeloid leukemia: validation in a risk-adapted protocol. Blood Adv. Des 2021. doi: 10.1182/bloodadvances.2021005585. PubMed PMID: 34911079.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Joan / Vacances_5016 / CC BY-NC-ND 2.0]