Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de la profilaxi en prevenció primària amb àcid acetilsalicílic en persones amb diabetis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'avaluació de la profilaxi en prevenció primària amb àcid acetilsalicílic en persones amb diabetis. També hi han participat diferents centres espanyol.

Ana Moyá Amengual, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Santa Catalina, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Evaluación de la profilaxis en prevención primaria con ácido acetilsalicílico en personas con diabetes: estado de la cuestión" a la revista Medicina de Familia. SEMERGEN.

L'eficàcia i la seguretat de la profilaxi amb àcid acetilsalicílic (AAS) per a la prevenció primària de la malalatia cardiovascular arterioscleròtica (ECVA) segueixen sent controvertides en persones amb diabetis (DM) sense ECVA, ja que el possible augment del risc d'hemorràgies greus podria superar la possible disminució del risc de mortalitat i dels principals episodis adversos cardiovasculars (MACE) considerados individualment o en conjunt.

L'objectiu era avaluar el risc-benefici de la profilaxi amb AAS en prevenció primària en persones amb DM i comparar les recomanacions de les guies de pràctica clínica amb els resultats dels metaanàlisis (MA) i revisions sistemàtiques (RS).

La valoració global de risc-benefici de la profilaxi amb AAS en prevenció primària suggereix que aquesta no s'hauria d'aplicar en persones amb DM.

Referència de l'article
Ruiz-García A, Pallarés-Carratalá V, Serrano-Cumplido A, Escobar-Cervantes C, Barquilla-García A, Divisón-Garrote JA, et al. Evaluación de la profilaxis en prevención primaria con ácido acetilsalicílico en personas con diabetes: estado de la cuestión. Med Fam Semer. Feb 2022. doi: 10.1016/j.semerg.2021.12.002.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut de Santa Catalina / CC BY-NC-SA 4.0]