Categoria: Estudis i projectes

Guia 2021 sobre fallada cardíaca aguda de l'European Society of Cardiology

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la guia sobre fallada cardiaca aguda 2021 de l'European Society of Cardiology. També hi han participat diferents centres europeus.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació d'un article amb el títol "Acute Heart Failure in the 2021 ESC Heart Failure Guidelines: a scientific statement from the Association for Acute CardioVascular Care (ACVC) of the European Society of Cardiology" a la revista European Heart Journal Acute Cardiovascular Care.

Les actuals Guies de l'European Society of Cardiology (ESC) sobre fallada cardíaca són els documents de l'ESC més exhaustius que fins a la data abasten la fallada cardíaca; però, la secció enfocada a la fallada cardíaca aguda encara continua relativament massa concisa. A pesar que alguns dels temes són més extensos que a versions anteriors, incloent-hi algunes teràpies específiques, el monitoratge i disposició a l'hospital i el maneig del xoc cardiogènic, la manca d'evidència d'alta qualitat en escenaris aguts, d'emergència i atenció crítica, suposa un repte per donar recomanacions basades en l'evidència, en particular quan amb comparació les dades sobre fallada cardíaca crònica és molt ample. La manca d'evidència i recomanacions específiques per a l'acostament general i maneig de fallada cardíaca aguda en el departament d'urgències és particularment rellevant, perquè és en aquest entorn on la majoria dels pacients amb fallada cardíaca aguda són inicialment diagnosticats i estabilitzats. Els fenotipus clínics proposats són complets, clínicament rellevants i amb una superposició mínima, a la vegada que proporciona una oportunitat addicional per a la discussió entorn de la insuficiència respiratòria i la hipoperfusió.

Referència de l'article
Masip J, Frank Peacok W, Arrigo M, Rossello X, Platz E, Cullen L, et al. Acute Heart Failure in the 2021 ESC Heart Failure Guidelines: a scientific statement from the Association for Acute CardioVascular Care (ACVC) of the European Society of Cardiology. Eur Hear journal Acute Cardiovasc care. Gen 2022. doi: 10.1093/ehjacc/zuab122. PubMed PMID: 35040931.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]