Categoria: Estudis i projectes

Resultats a llarg termini de la pneumònia necrotitzant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital Universitari Son Espases, el Grup d'Investigació Multidisciplinari en Pediatria de l'IdISBa, i el Grup d'Investigació de la Síndrome d'Apnea i Hipopnea de la Son (SAHS), també de l'IdISBa han publicat un article sobre els resultats a llarg termini de la pneumònia necrotitzant.

Catalina Bover-Bauza, Borja Osona, Jose Antonio Gil i Joan Figuerola, pediatres de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors del Grup d'Investigació Multidisciplinari en Pediatria de l'IdISBa; i Jose Antonio Peña-Zarza, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del Grup d'Investigació de la Síndrome d'Apnea i Hipopnea de la Son de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Resultados a largo plazo de la neumonía necrotizante" a la revista Anales de Pediatría.

La pneumònia necrotitzant (PN) és una complicació greu de la pneumònia adquirida en la comunitat caracteritzada per la destrucció del parènquima pulmonar normal. Cap estudi ha avaluat les conseqüències d'aquest dany pulmonar en els anys posteriors a l'episodi. L'objectiu era investigar l'impacte a llarg termini sobre la funció pulmonar i els símptomes respiratoris en infants ingressats per PN.

Es va realitzar un seguiment d'infants diagnosticats de PN des de gener de 2003 fins abril de 2016. Es va seleccionar als majors de 4 anys, capaços de realitzar una funció pulmonar i un seguiment durant més de 2 anys. Els pacients reberen un qüestionari respiratori i varen completar una prova de funció pulmonar.

Els resultats a llarg termini de la PN pediàtrica són bons. Però, els pacients tenen una funció pulmonar lleugerament disminuïda alguns anys després de l'episodi. És aconsellable fer un seguiment d'aquests pacients degut a la possibe disminució de la funció pulmonar en edat adulta.
Referència de l'article
Bover-Bauza C, Osona B, Gil JA, Peña-Zarza JA, Figuerola J. Resultados a largo plazo de la neumonía necrotizante. An Pediatría. 2021;95(5):298–306. doi: 10.1016/j.anpedi.2020.04.034. PubMed PMID: 33082085.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]