Categoria: Estudis i projectes

Paràlisi del nervi facial com a manifestació neurològica de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un cas clínic sobre la paràlisi del nervi facial com a manifestació neurològica de la COVID-19.

Alfredo Santos Pinheiro Martins, Francisco Javier Fanjul Losa, Helem Haydee Vilchez Rueda i Mercedes García-Gasalla, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Facial Nerve Palsy as a Neurological Manifestation of COVID-19" a la revista Journal of Global Infectious Diseases.

La paràlisi facial és una de les mononeuropaties aguda més freqüent i sovint és d'etiologia viral, però s'han identificat algunes causes. Recentment s'han descrit com a manifestació potencial de COVID-19. A l'article s'informa d'un cas d'un pacient amb una història recent de diarrea i malestar que es va admetre a l'hospital presentant paràlisi facial dreta amb afectació del múscul orbicular. L'hisop nasofaringi va donar positiu per a SARS-CoV-2 a la PCR, la resonància magnètica no va mostrar canvis estructurals. Durant l'estada a l'hospital, el pacient va mostrar una millora clínic i no hi va haver altres símptomes. Aquest cas suggereix una possible associació entre neuropaties i infecció per SARS-CoV-2.

Referència de l'article
Martins AP, Losa FF, Rueda HV, García-Gasalla M. Facial Nerve Palsy as a Neurological Manifestation of COVID-19. J Glob Infect Dis. 2021;13(4):183. doi: 10.4103/jgid.jgid_360_20. PubMed PMID: 35017876.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]