Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Importància de l'associació de comorbiditats en els resultats de COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un acostament amb marchine learning sobre la importància de l'associació de comorbiditats en els resultats de COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Andrés Alberto de la Peña-Fernández, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The importance of association of comorbidities on COVID-19 outcomes: a machine learning approach" a la revista Current Medical Research and Opinion.

La influència individual d'una varietat de comorbiditats en els resultats de pacients amb COVID-19 ja s'han analitzat en treballs previs d'una forma aïllada. Es volia determinar si les diferents associacions de malalties influeixen en els resultats dels pacients amb COVID-19.

Es va realitzar un estudi multicèntric de cohorts retrospectiu basat en la pràctica clínica. Les dades es varen prendre del Registre SEMI-COVID-19, que inclou la majoria dels pacients consecutius amb COVID-19 confirmada, hospitalitzats i donats d'alta a Espanya. Es varen aplicar dos algoritmes de machine learning per classificar les comorbiditats i els pacients. El criteri de valoració primari va ser un compost de mort per totes les causes o ingrés en la unitat de cures intensives durant el període d'hospitalització.

La interacció de vàries comorbiditats pot afectar el resultat i a les complicacions dels pacients amb COVID-19.

Referència de l'article
Arévalo-Lorido JC, Carretero-Gómez J, Casas-Rojo JM, Antón-Santos JM, Melero-Bermejo JA, López-Carmona MD, et al. The importance of association of comorbidities on COVID-19 outcomes: a machine learning approach. Curr Med Res Opin. 2022;1–32. doi: 10.1080/03007995.2022.2029382. PubMed PMID: 35037799.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CSIC]