Categoria: Estudis i projectes

Opinions i experiència de la telefarmàcia durant la pandèmia de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Farmàcia de l'Hospital Mateu Orfila ha participat en la publicació del projecte Enopex sobre les opinions i experiència sobre la telefarmàcia durant la pandèmia de la COVID-19. També hi han participat la Universitat d'A Coruña, l'Hospital Costa del Sol, l'Hospital Universitari de Donostia i l'Hospital Virgen de Valme.

Gabriel Mercadal-Orfila, farmacèutic de l'Hospital Mateu Orfila, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Outpatients' Opinion And Experience Regarding Telepharmacy During The COVID-19 Pandemic: The Enopex Project" a la revista Journal of Multidisciplinary Healthcare.

La telefarmàcia, com a procediment d'atenció farmacèutica remota, s'ha inclòs a l'àmbit mundial durant la pandèmia per la COVID-19, amb l'objectiu de preservar la salut dels pacients i professionals. El seu desenvolupament futur hauria d'afegir l'avaluació de la percepció del pacient, però no hi ha cap investigació que ho hagi analitzat.

La finalitat era sondejar les opinions i experiències dels pacients externs amb la telefarmàcia a través d'un qüestionari desenvolupat a propòsit i avaluar la seva qualitat a través d'una validació interna i una anàlisi de confiança. Aquest qüestionari es va realitzar a 81 Hospitals amb 8.079 pacients participants.

Els pacients han mostrat una alta satisfacció amb la telefarmàcia i el qüestionari ENOPEX és una eina amb la suficient validesa i confiança per a ser utilitzada en l'avaluació de l'atenció que els pacients reben a través de la telefarmàcia.

Referència de l'article
Margusino-Framiñán L, Fernández-Llamazares CM, Negro-Vega E, Tortajada-Goitia B, Lizeaga G, Mercadal-Orfila G, et al. Outpatients’ Opinion And Experience Regarding Telepharmacy During The COVID-19 Pandemic: The Enopex Project. J Multidiscip Healthc. 2021;14:3621–32. doi: 10.2147/JMDH.S343528. PubMed PMID: 35002251.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Kevin Spencer / The now/ CC BYND 2.0]