Categoria: Estudis i projectes

Associació entre la malaltia de fetge gras-no alcohòlic i l'estil de vida mediterrani

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat una revisió sistemàtica sobre l'associació entre la malaltia de fetge gras-no alcohòlic i l'estil de vida mediterrani.

Catalina M Mascaró, Cristina Bouzas i Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Association between Non-Alcoholic Fatty Liver Disease and Mediterranean Lifestyle: A Systematic Review" a la revista Nutrients.

El fetge gras-no alcohòlic (FGNA) és una acumulació excessiva de greix en el fetge sense un abús d'alcohol. Està relacionat amb la síndrome metabòlica (MetS) i no existeix un tractament farmacològic. Aquesta revisió sistemàtica vol avaluar l'evidència sobre l'efecte de l'estil de vida mediterrani en la prevenció i reversió del FGNA.

Un tractament efectiu que prevé, i fins i tot reverteix, la FGNA és adaptar l'estil de vida a l'estil de vida mediterrani, basat en una dieta mediterrània i activitat física regular.

Referència de l'article
Mascaró CM, Bouzas C, Tur JA. Association between Non-Alcoholic Fatty Liver Disease and Mediterranean Lifestyle: A Systematic Review. Nutrients. 2021;14(1):49. doi: 10.3390/nu14010049. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home passejant / CC BY-NC-SA 4.0]