Categoria: Estudis i projectes

Pitjors resultats i patró mutacional distintiu en limfoma fol·licular amb positivitat anti-HBc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi on s'analitza els pitjors resultats i patró mutacional distintiu en limfoma fol·licular amb positivitat anti-HBc. També hi han participat l'Hospital del Mar, l'IMIM, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el MD Anderson Cancer Center, i l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Leyre Bento i Antonio Gutierrez, hematòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Worse outcome and distinct mutational pattern in follicular lymphoma with anti-HBc positivity" a la revista Blood Advances.

Estudis epidemiològics han demostrat l'associació entre la infecció pel virus de l'hepatitis B (VHB) i el Limfoma no Hodgkin de cèl·lules B (LNH), principalment per limfoma de cèl·lules B grosses difoses (LCBGD) i limfoma fol·licular (LF). Es va estudiar una cohort de 121 pacients amb LF per infecció VHB, característiques clíniques i perfil genètic mutacional.

En general, l'estudi mostra que els pacients de FL amb infecció per VHB resolta tenen un pitjor resultat independentment d'altres factors de risc clínics ben coneguts i un perfil mutacional genètic distintiu.

Referència de l'article
Fernández-Rodríguez C, Rodríguez-Sevilla JJ, Fernández-Ibarrondo L, Sánchez-González B, Gibert J, Bento L, et al. Worse outcome and distinct mutational pattern in follicular lymphoma with anti-HBc positivity. Blood Adv. 2022 Jan 11;6(1):82–6. doi: 10.1182/bloodadvances.2021005316. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent gran / CC BY-NC-SA 4.0]