Categoria: Estudis i projectes

Stents alliberadors d'anfilimus vs. zotarolimus en pacients amb DM i MAC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en l'estudi SUGAR on es compara stents alliberadors d'anfilimus vs. zotarolimus en pacients amb diabetis mellitus i malaltia arterial coronària. També hi han participat diferents centres.

Mar Alameda i Xavier Rosselló, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Amphilimus- vs. zotarolimus-eluting stents in patients with diabetes mellitus and coronary artery disease: the SUGAR trial" a la revista European Heart Journal.

Els pacients amb diabetis mellitus tenen un alt risc d'esdeveniments adversos després d'una revascularització, sense diferències en els resultats entre els stents alliberadors de fàrmacs més moderns. El sten Cre8 EVO allibera una formulació de sirolimus amb un portador d'amfofílic amb pous excavats amb làser i s'ha mostrat un benefici en diabetis. Es volia comparar els stents Cre8 EVO amb stents Resolute Onyx (un polímer contemporani basat en stent alliberador de zotarolimus) en pacients amb diabetis.

En els pacients amb diabetis, els stents Cre8 EVO no van ser inferiors als stents Resolute Onyx pel que fa al resultat compost de la fallada de la lesió diana. Una anàlisi exploratòria de la superioritat a un any suggereix que els stents Cre8 EVO podrien ser superiors als stents Resolute Onyx respecte al mateix resultat.

Referència de l'article
Romaguera R, Salinas P, Gomez-Lara J, Brugaletta S, Gómez-Menchero A, Romero MA, et al. Amphilimus- vs. zotarolimus-eluting stents in patients with diabetes mellitus and coronary artery disease: the SUGAR trial. Eur Heart J. 2022 Mar 31;43(13):1320–30. doi: 10.1093/eurheartj/ehab790. PubMed PMID: 34735004.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]