Categoria: Estudis i projectes

Alt índex d'esofagitis de novo cinc anys després de posar una banda gràstrica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi multicèntric a Espanya sobre l'alt índex d'esofagitis de novo cinc anys després de posar una banda gràstrica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Francesc Xavier González Argente i Alberto Pagan-Pomar, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "High rate of de novo esophagitis 5 years after sleeve gastrectomy: a prospective multicenter study in Spain" a la revista Surgery for Obesity and Related Diseases.

Les majors preocupacions anys després de posar una banda gàstrica (BG) inclou recuperació de pes, desenvolupament d'hèrnia de hiat (HH) i malaltia de reflux gastroesofàgic, amb esofagitis i esòfag de Barrett (EB). Ambdós problemes podrien estar relacionats i la incidència dels pacients asimptomàtics és problemàtica.

Aquest estudi vol estudiar la incidència dels símptomes de reflux, esofagitis, BG, HH i patologia asimptomàtica i la seva relació amb la recuperació de pes en pacients després de cinc anys de sotmetre's a BG a diferents centres bariàtrics a Espanya.

L'estudi ha confirmat una alta taxa d'esofagitis tant persistent com de novo i hèrnia de hiat, algunes de les quals eren asimptomàtiques, cinc anys després de realitzar una BG. La recuperació de pes i un augment sorprenent de la capacitat gàstrica són factors de risc que indiquen esofagitis, fins i tot quan els pacients són asimptomàtics. Es considera que un control amb gastroscòpia i l'ús preventiu de la bomba de protons és necessària en aquests casos a pesar dels símptomes. Es recomana que es faci un control gastroscopi a tots els casos siguin els que siguin els símptomes cinc anys després de la BG.

Referència de l'article
Ferrer JV, Acosta A, García-Alementa EM, García AT, del Castillo D, Espelta MV, et al. High rate of de novo esophagitis 5 years after sleeve gastrectomy: a prospective multicenter study in Spain. Surg Obes Relat Dis. Nov 2021. doi: 10.1016/j.soard.2021.11.011. PubMed PMID: 34961735.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent esperant per entrar a un museu / CC BY-NC-SA 4.0]