Categoria: Estudis i projectes

Fenotips espiromètrics des de la primera infància fins a la joventut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi d'estratificació primerenca de la malaltia crònica de les vies respiratòries dels fenotips espiromètrics des de la primera infància fins a la joventut. També hi han participat diferents centres internacionals.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Spirometric phenotypes from early childhood to young adulthood: a Chronic Airway Disease Early Stratification study" a la revista ERJ Open Research.

Encara es coneix poc sobre les prevalences dels fenotips espiromètrics restrictius i obstructius i la seva relació dels factors de risc a l'edat primerenca de la infància fins a la joventut. L'objectiu era explorar aquests fenotips i associacions amb els factors de risc respiratoris ben coneguts a través de les edats i poblacions en cohorts europees.

Es va observar que els fenotips obstructiu i restrictiu són relativament prevalent durant la infància, la qual cosa dona suport al concepte d'orígens primerencs. Es varen associar alguns factors de risc respiratoris ben coneguts amb el fenotip obstructiu, on només un baix índex de massa corporal es va associar amb un fenotip restrictiu, suggerint diferents patologies subjacents d'aquests dos fenotips.

Referència de l'article
Wang G, Hallberg J, Charalampopoulos D, Sanahuja MC, Breyer-Kohansal R, Langhammer A, et al. Spirometric phenotypes from early childhood to young adulthood: a Chronic Airway Disease Early Stratification study. ERJ Open Res. 2021;7(4):00457–2021. doi: 10.1183/23120541.00457-2021. PubMed PMID: 34881328.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Espirometria / CC BY-NC-SA 4.0]