Categoria: Estudis i projectes

Reducció de la inflamació i metabolisme cel·lular amb xantohumol en les cèl·lules de càncer de còlon HT29

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació Traslacional en Envelliment i Longevitat (Grup TRIAL) i el Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional (GMOT) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears (UIB-IUNICS) han publicat un estudi sobre la reducció de la inflamació i metabolisme cel·lular amb xantohumol en les cèl·lules de càncer de còlon HT29.

Margalida Torrens-Mas, investigadora del grup TRIAL i el grup GMOT; Marina Alorda-Clara, Maria Martínez-Vigara, Pilar Roca, Jorge Sastre-Serra, Jordi Oliver i Daniel Gabriel Pons, investigadors/es del grup GMOT, han publicat l'article amb el títol "Xanthohumol reduces inflammation and cell metabolism in HT29 primary colon cancer cells" a la revista International Journal of Food Sciences and Nutrition.

El xantohumol (XN) és un flavonoide prenilat conegut pels seus efectes antioxidants i antiinflamatoris i s'ha estudiat com a agent anticancerós. En aquest estudi, es volia analitzar l'efecte del XN en una línia cel·lular d'un adenocarcinoma colorectal primari, HT29, en la viabilitat cel·lular, l'expressió genètica inflamatòria i antioxidant i el metabolisme.

Referència de l'article
Torrens-Mas M, Alorda-Clara M, Martínez-Vigara M, Roca P, Sastre-Serra J, Oliver J, et al. Xanthohumol reduces inflammation and cell metabolism in HT29 primary colon cancer cells. Int J Food Sci Nutr. 2021;1–9. doi: 10.1080/09637486.2021.2012561. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Söebe / Hopfenblüte / CC BY-SA 3.0]