Categoria: Estudis i projectes

Factors associats a la durada de l'hemofiltre en tècniques contínues de depuració extracorpòria en el pacient d'UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Cures Intensives d'Adults de l'Hospital Universitari Son Espases i el Grup d´Investigació en Cures. cronicitat i evidències en salut (CurES-IdISBa) han publicat un article sobre els factors associats a la durada de l'hemofiltre en tècniques contínues de depuració extracorpòria en el pacient d'UCI.

Francisco Javier Berrocal ToméCristina Moreno-Jiménez i Ainoha de Dios-Guerra, infermeres de la Unitat de Cures Intensives d'Adults de l'Hospital Universitari Son Espases; i Mónica Maqueda-Palau, infermera de la Unitat de Cures Intensives d'Adults de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora del CurES-IdISBa; ha publicat l'article amb el títol "Factores asociados a la duración del hemofiltro en técnicas continuas de depuración extracorpórea en el paciente ingresado en cuidados intensivos" a la revista Enfermería Nefrológica.

Es volia determinar la vida dels hemofiltres en el pacient crític ingressat a l'UCI i els principals factors associats a la seva durada.

Es va realitzar un estudi descriptiu observacional transversal, realitzat a una Unitat de Cures Intensives d'adults polivalent.

La vida mitjana de l'hemofiltre va ser de vint-i-sis hores. La velocitat del flux sanguini i localització del catèter són factors que repercuteixen en la durada de l'hemofiltre.

Referència de l'article
Berrocal-Tomé FJ, Maqueda-Palau M, Moreno-Jiménez C, de Dios-Guerra A. Factores asociados a la duración del hemofiltro en técnicas continuas de depuración extracorpórea en el paciente ingresado en cuidados intensivos. Enfermería Nefrológica. 2021;24(4):389–97. doi: 10.37551/S2254-28842021033. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]