Categoria: Estudis i projectes

Ús dels antivirals orals per a la prevenció i tractament de la infecció per SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre l'ús dels antivirals orals per a la prevenció i tractament de la infecció per SARS-CoV-2. També hi han participat LA UNIR, Instituto de Investigación y Hospital Universitario Puerta de Hierro, University of Nebraska i l'Hospital Isabel Zendal.

José V Fernandez-Montero, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Oral antivirals for the prevention and treatment of SARS-CoV-2 infection" a la revista AIDS Reviews.

Les vacunes i els antivirals són les armes clàssiques desplegades per contenir, prevenir i tractar les malalties virals que amenacen a la vida. Específicament, per a la infecció per SARS-CoV-2, les vacunes que protegeixen contra la malaltia per COVID-19 greu i complicacions. Però, la disminució de la immunitat i l'aparició de mutants que escapen a les vacunes encara són una amenaça creixent. Això ve remarcat per l'actual sorgiment de la variant de la COVID-19 òmicron. Per això, hi ha una carrera per trobar alternatives al tractament. Els autors sostenen que els antivirals orals de molècules petites que detenen la infecció per SARS-CoV-2 són essencials. Comparat amb els anticossos monoclonals disponibles i remdesivir, on es requereix l'administració parenteral, els antivirals orals ofereixen tractaments en pacients d'un entorn ambulatori amb una disseminació disponible a una major escala. En resposta a aquesta necessitat, al final de l'any 2021, les agències reguladores varen autoritzar l'ús d'emergència tant pel molnupiravir com del nirmatrelvir. Aquests fàrmacs actuen en la polimerasa viral i proteasa, respectivament. Cada un es dona durant cinc dies i pot reduir la progressió de la malaltia d'un 30% a un 89%, respectivament. L'arribada d'antivirals orals, l'avaluació de la combinació de les teràpies, la formulació dels fàrmacs d'alliberament prolongat i els seus beneficis tant pel tractament primerenc com per a la profilaxi transformaran el panorama de la pandèmia per COVID-19.

Referència de l'article
Soriano V, de-Mendoza C, Edagwa B, Treviño A, Barreiro P, Fernandez-Montero J V, et al. Oral antivirals for the prevention and treatment of SARS-CoV-2 infection. AIDS Rev. 2022. doi: 10.24875/AIDSRev.22000001. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: pixabay.com / Cold winter / CC-by-sa-2.0]