Categoria: Estudis i projectes

Patrons dietétics mediterranis, DASH i MIND i funció cognitiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre els canvis longitudinals en una cohort espanyola de gent gran sobre els patrons dietétics mediterranis, DASH i MIND i funció cognitiva. També hi han participat diferents centres.

Dora Romaguera i Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Mediterranean, DASH, and MIND Dietary Patterns and Cognitive Function: The 2-Year Longitudinal Changes in an Older Spanish Cohort" a la revista Frontiers in Aging Neuroscience.

Els patrons dietètics basats en plantes s'han associat amb beneficis per a la salut cardiometabòlica, el qual, a la mateixa vegada, s'han relacionat amb el rendiment cognitiu amb resultats inconsistents. L'objectiu d'aquest estudi era examinar la relació entre l'adherència de base als tres patrons de dieta a priori (Mediterrani, DASH i MIND) amb canvis al cap de 2 anys en rendiment cognitiu en pacients adults grans amb sobrepès o obesitat i risc alt de malaltia cardiovascular.

En individus grans espanyols amb sobrepès o obesitat i alt risc de malaltia cardiovascular, l'adherència més gran de base a la dieta mediterrània podria associar-se amb un millor rendiment cognitiu que una menor adherència passada un període de dos anys.

Referència de l'article
Nishi SK, Babio N, Gómez-Martínez C, Martínez-González MÁ, Ros E, Corella D, et al. Mediterranean, DASH, and MIND Dietary Patterns and Cognitive Function: The 2-Year Longitudinal Changes in an Older Spanish Cohort. Front Aging Neurosci. 2021;13. doi: 10.3389/fnagi.2021.782067. PubMed PMID: 34966270.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Verdura / CC BY-NC-SA 4.0]