Categoria: Estudis i projectes

Desenvolupament de la intel·ligència emocional i assertivitat en estudiants de fisioteràpia i efectes de les pràctiques clíniques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), junt amb la Universitat de les Illes Balears i el IUNICS han publicat un estudi sobre el desenvolupament de la intel·ligència emocional i assertivitat en estudiants de fisioteràpia i efectes de les pràctiques clíniques.

Inmaculada Riquelme, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Development of emotional intelligence and assertiveness in physiotherapy students and effects of clinical placements" a la revista Physiotherapy Theory and Practice.

La intel·ligència emocional (IE) i l'assertivitat són habilitats clau per als fisioterapeutes. Les pràctiques clíniques semblen afectar el desenvolupament dels estudiants de l'IE i la seva construcció del paper professional.

Aquest estudi vol comparar l'IE dels estudiants de fisioteràpia amb estudiants d'altres professions sanitàries i explora l'evolució de l'IE i assertivitat en estudiants de fisioteràpia a través de l'educació universitària, enfocant-se en la influència de la pràctica clínica.

Aquest estudi contribueix amb més evidència en la millora de l'assertivitat en estudiants de fisioteràpia a través de la seva educació universitària i, en particular, amb les pràctiques clíniques. Les implicacions pràctiques remarquen la importància de la formació en IE i assertivitat durant la universitat, junt amb les pràctiques clíniques, per preparar-se per a una vida professional efectiva i satisfactòria.

Referència de l'article
Pades Jiménez A, García-Buades ME, Riquelme I. Development of emotional intelligence and assertiveness in physiotherapy students and effects of clinical placements. Physiother Theory Pract. Des 2021;1–8. doi: 10.1080/09593985.2021.2005200. PubMed PMID: 34927528.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]