Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc per a mortalitat en pacients amb COVID-19 que necessiten suport respiratori extracorpori

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat, junt amb diversos centres nacionals i de Portugal, de referència en aquest suport extracorpori, en una carta a l'editor sobre un estudi multicèntric per a l'anàlisi dels factors de risc per a mortalitat en pacients amb COVID-19 que necessiten suport respiratori extracorpori.

Joaquín Colomina, metge de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de la carta amb el títol "Risk factors for mortality in patients with COVID-19 needing extracorporeal respiratory support" a la revista European Respiratory Journal.

Els factors a tenir en compte a l'hora d'indicar el suport ECMO són l'experiència del mateix centre, edat del pacient, durada de símptomes de la COVID-19 i paràmetres respiratoris fisiològics del pacient.

A més, la Dra. Maria Riera i Dra. Marta Ocón, metgesses del servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, han col·laborat també en la recollida de dades.

Referència de la carta
Riera J, Alcántara S, Bonilla C, Fortuna P, Blandino Ortiz A, Vaz A, et al. Risk factors for mortality in patients with COVID-19 needing extracorporeal respiratory support. Eur Respir J. 2021;2102463. doi: 10.1183/13993003.02463-2021. PubMed PMID: 34824058.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: SAMU 061]