Categoria: Estudis i projectes

Determinants dels nivells d'eosinòfils en sang en la població general i en pacients amb MPOC.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi epidemiològic de base poblacional sobre els determinants dels nivells d'eosinòfils en sang en la població general i en pacients amb MPOC.

Borja G Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Determinants of blood eosinophil levels in the general population and patients with COPD: a population-based, epidemiological study" a la revista Respiratory Research.

Els eosinòfils en sang es consideren uns biomarcadors per al tractament de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Els estudis basats en la població es necessiten per entendre millor els determinants dels nivells d'eosinòfils en sang (NES) en individus amb MPOC i sense.

Aquest estudi basat en la població estima la distribució dels eosinòfils en la salut adulta i conclou que els pacients amb MPOC tenen un NES més alt. Els homes, fumadors i asma concomitant es varen associar significativament amb un alt NES.

Referència de l'article
Miravitlles M, Soler-Cataluña JJ, Soriano JB, García-Río F, de Lucas P, Alfageme I, et al. Determinants of blood eosinophil levels in the general population and patients with COPD: a population-based, epidemiological study. Respir Res. 2022;23(1):1–10. doi: 10.1186/s12931-022-01965-3. PubMed PMID: 35248041.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Joan / Vacances_5016 / CC BY-NC-ND 2.0]