Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia i seguretat del tocilizumab en monoteràpia en pacients amb artritis reumatoide naïf i no naïf a biològics en un entorn del món real

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Reumatologia de l'Hospital Can Misses ha participat en un estudi sobre l'eficàcia i seguretat del tocilizumab en monoteràpia en pacients amb artritis reumatoide naïf i no naïf a biològics en un entorn del món real. També hi han participat diferents centres espanyols.

Ana Urruticoechea Arana, reumatòloga de l'Hospital Can Misses, ha publicat l'article amb el títol "Eficacia y seguridad de tocilizumab en monoterapia en pacientes con artritis reumatoide naive y no naive a biológicos en un entorno del mundo real" a la revista Reumatología Clínica.

Aquest estudi vol avaluar l'efectivitat i seguretat de la monoteràpia amb tocilizumab (TCZ) en pacients amb artritis reumatoide (AR) sense tractament biològic en comparació amb pacients amb exposició prèvia a biològic en un entorn real.

En un entorn del món real, TCZ exhibeix una eficàcia i seguretat similars en monoteràpia en pacients amb AR, independentment de l'exposició prèvia a altres teràpies biològiques. Aquest estudi proporciona troballes addicionals i valuoses en el context del món real sobre l'ús de TCZ en pacients amb AR.

Referència de l'article
Marsal Barril S, Martin-Martinez MA, Blanco-Garcia FJ, Fernández-Nebro A, García de Vicuña R, Tornero-Molina J, et al. Eficacia y seguridad de tocilizumab en monoterapia en pacientes con artritis reumatoide naive y no naive a biológicos en un entorno del mundo real. Reumatol Clínica. Gen 2022. doi: 10.1016/j.reuma.2021.12.001.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Dalt Vila]