Categoria: Estudis i projectes

Afecta la nutrició a la mortalitat a la unitat de cures intensives?

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Manacor ha participat en la publicació d'un estudi sobre si la nutrició afecta a la mortalitat a la unitat de cures intensives. També hi han participat diferents centres espanyols.

Rosa Gastaldo-Simeon i Josefina Gimenez-Castellanos, metgesses de Medicina Intensiva de l'Hospital de Manacor han participat en la publicació de l'article amb el títol "Evaluation of Nutritional Practices in the Critical Care patient (The ENPIC study): Does nutrition really affect ICU mortality?" a la revista Clinical Nutrition ESPEN.

La importància de la teràpia nutricional artificial està poc reconeguda, normalment s'ha considerat com una teràpia adjuntiva més que primària. Es volia avaluar la influència de la teràpia nutricional en la mortalitat de pacients crítics.

A major edat, hi ha una puntuació més alta de fallada orgànica i pot aparèixer un gran risc nutricional associat a una major mortalitat. Els pacients que necessiten nutrició parenteral després de començar una nutrició enteral podria representar un subgrup d'alt risc de mortalitat degut a la severitat de la malaltia i problemes per rebre la teràpia nutricional apropiada.

Referència de l'article
Servia-Goixart L, Lopez-Delgado JC, Grau-Carmona T, Trujillano-Cabello J, Bordeje-Laguna ML, Mor-Marco E, et al. Evaluation of Nutritional Practices in the Critical Care patient (The ENPIC study): Does nutrition really affect ICU mortality? Clin Nutr ESPEN. 2022;47:325–32. doi: 10.1016/j.clnesp.2021.11.018. PubMed PMID: 35063222.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]