Categoria: Estudis i projectes

Pneumònia adquirida a l'UCI associada amb un mal estat de salut després de la síndrome post-COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi sobre la pneumònia adquirida a l'UCI associada amb un mal estat de salut després de la síndrome post-COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Mariana Andrea Novo, metgessa de medicina instensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; i Lorenzo Socias, han participat en la publicació de l'article amb el títol "ICU-Acquired Pneumonia Is Associated with Poor Health Post-COVID-19 Syndrome" a la revista Journal of Clinical Medicine.

Alguns pacients que han patit COVID-19 s'ha informat que pateixen símptomes de COVID-19 persistent. Mentre aquesta informació s'hagi reconegut adequadament i s'hagi publicat més sobre els pacients no crítics, es coneix poc sobre la incidència i factors associats amb les característiques de la COVID-19 persistent. Per altra banda, aquests pacients sovint tenen pneumònia adquirida a l'UCI (PAUCI). Un segon cop infecciós després de la COVID augmenta la durada de l'estança a l'UCI i la ventilació mecànica i podria influir en la síndrome de mal estat de salut post-COVID-19 en pacients donats d'alta de l'UCI.

Els símptomes de la post-COVID-19 es donen en més de dos terços dels pacients. Dones, durada de l'estada a l'UCI, desenvolupament de PAUCI i la síndrome de dificultat respiratòria aguda, són factors independents per a tenir mala  salut a la post-COVID-19. La prevenció de PAUCI podria tenir efectes beneficiosos en una salut pobra en la post-COVID-19.

Referència de l'article
Martin-Loeches I, Motos A, Menéndez R, Gabarrús A, González J, Fernández-Barat L, et al. ICU-Acquired Pneumonia Is Associated with Poor Health Post-COVID-19 Syndrome. J Clin Med 2021;11(1):224. doi: 10.3390/jcm11010224. PubMed PMID: 35011967.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gustavo Basso / Covid-19 SP - Full ICU on worst phase / / Free]