Categoria: Estudis i projectes

Oncologia de precissió als pacients amb càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Genètica i Genòmica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'oncologia de precissió als pacientes amb càncer. També hi han participat diferents centres espanyols.

Iciar Martinez-Lopez, coordinadora de la Unitat de Genètica i Genòmica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Delivering precision oncology to patients with cancer" a la revista Nature Medicine.

Amb el creixent ús de perfils genòmics per al diagnòstic i l'orientació terapèutica en molts tipus de tumors, l'oncologia de precisió està remodelant ràpidament l'atenció al càncer. Però, la trajectòria actual del desenvolupament de fàrmacs en oncologia dona lloc a una paradoxa: si els pacients no poden accedir a diagnòstics avançats, es poden estar desenvolupant fàrmacs que arribaran a pocs pacients. En aquesta perspectiva, es descriu els principals reptes per a la implementació de l'oncologia de precisió i es discuteixen les passes crítiques per resoldre'ls, incloent-hi la facilitació de l'accés equitatiu a les proves genòmiques, assegurant que els estudis clínics proporcionen evidència sòlida per als nous medicaments i tecnologies, permetent als metges interpretar les dades genòmiques, i empoderant als pacients capa la presa de decisions compartida. Perquè els avanços de l'oncologia de precisió es tradueixin en beneficis per als pacients amb càncer en tot el món, és necessari un enfocament de múltiples parts interessades en la generació de proves, l'avaluació del valor i la prestació d'assistència sanitària.

Referència de l'article
Mateo J, Steuten L, Aftimos P, André F, Davies M, Garralda E, et al. Delivering precision oncology to patients with cancer. Nat Med 2022 284 2022;28(4):658-65. doi: 10.1038/s41591-022-01717-2. PubMed PMID: 35440717.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]