Categoria: Estudis i projectes

Cribratge i revisió de l'artritis psoriàsica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Reumatologia de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació d'un estudi sobre el cribratge de l'artritis psoriàsica.

Ana Urruticoechea Arana, reumatòloga de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Psoriatic arthritis screening: A systematic literature review and experts' recommendations" en la revista Plos One.

L'estudi analitza les eines de cribratge de l'artritis psoriàsica, examina la seva implementació en la pràctica diària i mostra la millor eina de cribratge per a implementar en la pràctica diària en diversos entorns mèdics.

Es varen realitzar una revisió sistemàtica de la literatura, entrevistes telefòniques amb hospitals i reunions multidisciplinàries amb un grup nominal.

La revisió sistemàtica de la literatura va incloure 41 estudis que analitzaven 14 eines de cribratge per a l'artritis psoriàsica, la majoria de les quals eren eines basades en qüestionaris que, si bé mostraven resultats moderats o bons, presentaven diferents característiques estructurals i la implementació d'eines de cribratge era baixa. 

L'estudi conclou que la implementació del qüestionari PURE-4 com a eina de cribratge en la pràctica diària millora el pronòstic dels pacients amb artritis psoriàsica.

Referència de l'article
Urruticoechea-Arana A, Benavent D, Leon F, Almodovar R, Belinchon I, De La Cueva P, et al. Psoriatic arthritis screening: A systematic literature review and experts’ recommendations. PLoS One. 1 març 2021;16(3). doi: 10.1371/journal.pone.0248571. PubMed PMID: 33720981.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Fuente: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home esperant / CC BY-NC-SA 4.0]