Categoria: Estudis i projectes

Assaig clínic per al tractament de la calcifilaxi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha participat en la publicació d'un estudi sobre la millora del tractament per a la calcifilaxi.

Joan Perelló, investigador del IUNICS, del IdISBa y de la UIB, ha participat en la publicació d'un article amb el títol: "The CALCIPHYX study: a randomized, double-blind, placebo-controlled, Phase 3 clinical trial of SNF472 for the treatment of calciphylaxis" a la revista Clinical Kidney Journal

L'arteriolopatia urèmica calcificada (calcifilaxi) és una malaltia rara que s'observa predominantment en pacients que reben diàlisi. La calcifilaxi es caracteritza per ferides que cicatritzen malament o no cicatritzen, i s'associa a la mortalitat, a una important morbiditat relacionada amb la infecció i a un dolor típicament intens.

En un assaig clínic de fase 2 obert, el SNF472, un inhibidor selectiu de la calcificació vascular, va ser ben tolerat i va associar-se amb una millora de la cicatrització de les ferides, a una reducció del dolor relacionat amb elles i a una millora de la qualitat de vida relacionada amb les ferides. Aquests resultats varen servir de base per al disseny de l'assaig CALCIPHYX, un assaig de fase 3 en curs, aleatoritzat i controlat amb placebo, de SNF472 per al tractament de la calcifilaxi.

A CALCIPHYX, 66 pacients que reben hemodiàlisi i tenen una lesió de calcifilaxi ulcerada seran aleatoritzats a SNF472 o placebo tres vegades per setmana durant 12 setmanes, i després rebran SNF472 en obert durant 12 setmanes.

Una diferència estadísticament significativa entre els grups de SNF472 i de placebo pel que fa a la millora de qualsevol dels criteris de valoració primaris en la setmana 12 demostrarà l'eficàcia de SNF472. Es troba en curs el reclutament de pacients.

Referència de l'article
Sinha S, Gould LJ, Nigwekar SU, Serena TE, Brandenburg V, Moe SM, et al. The CALCIPHYX study: a randomized, double-blind, placebo-controlled, Phase 3 clinical trial of SNF472 for the treatment of calciphylaxis. Clin Kidney J. 12 gener 2021;15(1):136-44. doi: 10.1093/ckj/sfab117. PubMed PMID: 35035944.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]