Categoria: Estudis i projectes

Prevalença de la síndrome metabòlica en l'artritis psoriàsica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Reumatologia de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació d'un estudi que analitza la prevalença de la síndrome metabòlica en pacients amb artritis psoriàsica.

Ana Urruticoechea Arana, reumatòloga de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Prevalence of Metabolic Syndrome in Psoriatic Arthritis: Systematic Literature Review and Results From the CARMA Cohort" a la revista Journal of Clinical Rheumatology.

L'objectiu d'aquest estudi va ser analitzar la prevalença de la síndrome metabòlica en pacients amb artritis psoriàsica, en una revisió sistemàtica de la literatura i en la cohort espanyola CArdiovascular in RheuMAtology (CARMA). 

Els resultats varen mostrar que la prevalença de la síndrome metabòlica en l'artritis psoriàsica varia segons la definició. Mentre que entre el 23,5% i el 62,9% dels pacients amb artritis psoriàsica tenen síndrome metabòlica, en la cohort CARMA gairebé un terç dels pacients amb artritis psoriàsica tenen síndrome metabòlica.

Referència de l'article
Urruticoechea-Arana A, Castañeda S, Otón T, Benavent D, Loza E, Martín-Martínez MA, et al. Prevalence of Metabolic Syndrome in Psoriatic Arthritis: Systematic Literature Review and Results From the CARMA Cohort. J Clin Rheumatol. 1 març 2022;28(2):388-96. doi: 10.1097/RHU.0000000000001738. PubMed PMID: 35192593.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dona caminant per la Plaça Espanya / CC BY-NC-SA 4.0]