Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia de la HIPEC amb mitomicina-C després d'una citorreducció quirúrgica completa en càncer de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article que estableix un nou protocol d'estudi per la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC).

Rafael Morales-Soriano, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "GECOP-MMC: phase IV randomized clinical trial to evaluate the efficacy of hyperthermic intraperitoneal chemotherapy (HIPEC) with mytomicin-C after complete surgical cytoreduction in patients with colon cancer peritoneal metastases", a la revista BMC Cancer.

L'assaig francès PRODIGE 7, publicat el gener de 2021, ha suscitat dubtes sobre el benefici de supervivència específic proporcionat per la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC) amb oxaliplatí per al tractament de les metàstasis peritoneals del càncer colorectal.

No obstant això, s'han identificat diverses errades metodològiques en el PRODIGE 7, fet que ha provocat que els seus resultats no s'hagin assumit com a definitius i emfatitzant en la necessitat de seguir investigant sobre la HIPEC.

GECOP-MMC és un assaig clínic de fase IV, prospectiu, obert, aleatoritzat i multicèntric, que té com a objectiu avaluar l'eficàcia d'HIPEC amb dosis elevades de mitomicina-C per a prevenir el desenvolupament de recidiva peritoneal en pacients amb metàstasis peritoneals limitades de càncer de còlon (no rectal), després d'una citoreducció quirúrgica completa.

El criteri de valoració principal és la supervivència lliure de recidiva peritoneal al cap de 3 anys.

Se suposa que l'HIPEC amb dosis elevades de mitomicina-C, en pacients amb metàstasis peritoneals limitades i completament ressecades, redueix el risc esperat de recurrència peritoneal del 50 al 30% al cap de 3 anys.

Referència de l'article
Pereira F, Serrano A, Manzanedo I, Pérez-Viejo E, González-Moreno S, González-Bayón L, et al. GECOP-MMC: phase IV randomized clinical trial to evaluate the efficacy of hyperthermic intraperitoneal chemotherapy (HIPEC) with mytomicin-C after complete surgical cytoreduction in patients with colon cancer peritoneal metastases. BMC Cancer. 12 maig 2022;22(1):536. doi: 10.1186/s12885-022-09572-7. PubMed PMID: 35549912.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera administra quimioteràpia a través d’un software de seguretat i traçabilitat / CC BY-NC-ND 2.0]