Categoria: Estudis i projectes

Accessibilitat als serveis de teràpia ocupacional per a l'amiloïdosi hereditària de transtiretina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació Balear en cardiopaties genètiques, mort sobtada i amiloïdosi TTR de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) amb membres de Medicina Interna i Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un estudi sobre accessibilitat als serveis de teràpia ocupacional per a l'amiloïdosi hereditària de transtiretina.

Aina Gayà-Barroso, Juan González-Moreno, Adrián Rodriguez, Inés Losada i Eugenia Cisneros-Barroso, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadors de l'IdISBa; Tomas Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa; Margalida Gili, professora de la Universitat de les Illes Balears i investigadora de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Accessibility to Occupational Therapy Services for Hereditary Transthyretin Amyloidosis" a la revista International journal of environmental research and public health.

Aquest estudi es va dissenyar per investigar la utilització global de serveis de teràpia ocupacional (TO) per a pacients amb amiloïdosi hereditària de transtiretina (ATTRv) a Espanya. El principal objectiu era saber si aquests pacients tenen accés als serveis de TO i els tipus d'intervencions que se'ls hi ofereix, junt amb la seva satisfacció i beneficis reals als seus usuaris. Es va desenvolupar un qüestionari en línia que es varen distribuir als pacients amb ATTRv a Espanya a través d'associacions de pacients.

Els resultats suggereixen que l'ús dels serveis de TO per pacients amb ATTRv és baixa, principalment perquè hi ha manca d'informació sobre el perfil ocupacional dels individus d'aquesta malaltia. El baix nivell de resposta obtingut per l'enquesta limita la generalització i es necessiten més investigacions per confirmar aquestes troballes preliminars.

Referència de l'article
Gayà-Barroso A, González-Moreno J, Rodríguez A, Ripoll-Vera T, Losada-López I, Gili M, et al. Accessibility to Occupational Therapy Services for Hereditary Transthyretin Amyloidosis. Int J Environ Res Public Health. 2022 Apr;19(8):4464. doi: 10.3390/ijerph19084464. PubMed PMID: 35457333.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Dia de l'Hospital Comarcal d'Inca]