Categoria: Estudis i projectes

Mida del tumor i resultats oncològics en pacients amb càncer cervical primerenc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi multicèntric retrospectiu de cohort sobre la mida del tumor i resultats oncològics en pacients amb càncer cervical primerenc. També hi han participat diferents centres espanyols.

Angel Martín Jimenez, ginecòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Tumor Size and Oncological Outcomes in Patients with Early Cervical Cancer Treated by Fertility Preservation Surgery: A Multicenter Retrospective Cohort Study" a la revista Cancers.

L'objectiu d'aquest estudi va ser analitzar l'impacte de la mida del tumor > 2 cm en els resultats oncològics de la cirurgia de preservació de la fertilitat (CPF) en el càncer de coll uterí primerenc en una cohort espanyola. La mida del tumor de ≥ 2 cm és el factor pronòstic negatiu més important en aquesta cohort multicèntrica de pacients amb càncer de coll uterí primerenc i desig gestacional que es varen sotmetre a CPF a Espanya.

Referència de l'article
Gil-Ibañez B, Gil-Moreno A, Torné A, Martín Jimenez A, Gorostidi M, Zapardiel I, et al. Tumor Size and Oncological Outcomes in Patients with Early Cervical Cancer Treated by Fertility Preservation Surgery: A Multicenter Retrospective Cohort Study. Cancers (Basel). 2022 Apr 23;14(9):2108. doi: 10.3390/cancers14092108. PubMed PMID: 35565238.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones al mercat de Santa Maria / CC BY-NC-SA 4.0]