Categoria: Estudis i projectes

Associació del consum de cafeïna amb el tabaquisme i la qualitat de la son en els estudiants universitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes Balears han publicat, junt amb la Kingston University London, un estudi un estudi sobre les diferències de sexe, fonts, motius i associacions del consum de cafeïna amb estils de vida com el tabaquisme i la qualitat de la son en els estudiants universitaris de grau.

Aina Riera-Sampol, Sonia Martínez i Pedro Tauler, investigadores del grup EVES; han publicat l'article amb el títol "Caffeine Intake among Undergraduate Students: Sex Differences, Sources, Motivations, and Associations with Smoking Status and Self-Reported Sleep Quality" a la revista Nutrients.

Pels seus efectes estimulants, la cafeïna és una de les substàncies més consumides per modificar l’estat d’ànim i mantenir-se despert. Els estudiants universitaris informen del consum de productes que contenen cafeïna per millorar l'estat d'ànim, la concentració o per un desig d'estar més despert i alerta. Aquest estudi investiga el patró de consum de cafeïna en estudiants universitaris i l'associació amb el tabaquisme, consum d'alcohol i cànnabis, consum de fruites i verdures i qualitat del son.

Referència de l'article
Riera-Sampol A, Rodas L, Martínez S, Moir HJ, Tauler P. Caffeine Intake among Undergraduate Students: Sex Differences, Sources, Motivations, and Associations with Smoking Status and Self-Reported Sleep Quality. Nutrients. 2022 Apr 16;14(8):1661. doi: 10.3390/nu14081661. PubMed PMID: 35458223.

Enllaços Bibliosalut Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pontificia Universidad Católica de Chile / Los estudiantes universitarios son malos dormidores / CC0 1.0]

Què en diu la premsa
*09/06/2022 diariodemallorca.es - Uno de cada diez alumnos de la UIB consume demasiada cafeína.
*08/06/2022 ultimahora.es - Uno de cada 10 alumnos de grado consume «demasiada» cafeína, según un estudio de la UIB.