Categoria: Estudis i projectes

Combinació del realç tardà de gadolini i el genotip millora la predicció del pronòstic en la miocardiopatia dilatada no isquèmica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la combinació del realç tardà de gadolini i el genotip millora la predicció del pronòstic en la miocardiopatia dilatada no isquèmica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Tomás Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Combination of late gadolinium enhancement and genotype improves prediction of prognosis in non-ischaemic dilated cardiomyopathy" a la revista European Journal of Heart Failure.

El genotip i la cicatriu del ventricle esquerre en la ressonància magnètica cardíaca (RMC) es reconeixen cada vegada més com a marcadors de risc de resultats adversos en la miocardiopatia dilatada no isquèmica (MDI). Es va investigar la influència combinada del genotip i el realç tardà de gadolini (RTG) en l'avaluació del pronòstic en una gran cohort de pacients amb MDI.

Referència de l'article
Mirelis JG, Escobar‐Lopez L, Ochoa JP, Espinosa MÁ, Villacorta E, Navarro M, et al. Combination of late gadolinium enhancement and genotype improves prediction of prognosis in non‐ischaemic dilated cardiomyopathy. Eur J Heart Fail. 2022 May 22. doi: 10.1002/ejhf.2514. PubMed PMID: 35485241.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]