Categoria: Estudis i projectes

Efecte de la immunonutrició a la unitat de cures intensives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Manacor ha participat en un estudi on s'analitzen els resultats d'impacte sobre l'efecte de la immunonutrició a la unitat de cures intensives. També hi han participat diferents centres espanyols.

Rosa Gastaldo-Simeon, metgessa de la  Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The Effect of Enteral Immunonutrition in the Intensive Care Unit: Does It Impact on Outcomes?" a la revista Nutrients.

Aquesta investigació volia avaluar l'efecte dels resultats d'immunonutrició (IMN) amb fórmules enterals durant l'estada a la unitat de cures intensives (UCI).

Es va realitzar un estudi prospectiu observacional multicèntric. Es varen recollir en una base de dades les característiques dels pacients, severitat de la malaltia, estat nutricional, tipus de teràpia nutricional i resultats, i paràmetres del laboratori. Es varen analitzar les diferències estadístiques d'acord amb l'administració de la IMN o d'altres fórmules enterals.

L'ús de les fórmules IMN podrien ser associades amb millors resultats (p. ex. menor necessitat de vasopressors i substitució renal contínua), junt amb una tendència a una major administració enteral de proteïnes durant l'estada a l'UCI. Aquestes troballes es relacionen darrerament amb els efectes moduladors en la resposta inflamatòria en el malalt crític.

Referència de l'article
Lopez-Delgado JC, Grau-Carmona T, Trujillano-Cabello J, García-Fuentes C, Mor-Marco E, Bordeje-Laguna ML, et al. The Effect of Enteral Immunonutrition in the Intensive Care Unit: Does It Impact on Outcomes? Nutrients. 2022 May 1;14(9):1904. doi: 10.3390/nu14091904. PubMed PMID: 35565870.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]