Categoria: Estudis i projectes

Programa d'atenció de pacients crònics complexos i avançats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Subdirecció d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malaties Poc Freqüents del Servei de Salut de les Illes Balears, la Subdirecció d'Atenció Hospitalària i Salut Mental del Servei de Salut de les Illes Balears i el Grup d’Investigació en Cures, cronicitat i evidències en salut (CurES-IdISBa) han publicat un article on s'analitza l'ús de recursos i costs d'un programa d'atenció de pacients crònics complexos i avançats.

Estefania Serratusell, subdirectora de l'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malaties Poc Freqüents del Servei de Salut de les Illes Balears i membre del Grup CurES-IdISBa; Gabriel Moragues, metge de la Subdirecció d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malaties Poc Freqüents del Servei de Salut de les Illes Balears; Angélica Miguélez, infermera del Servei de Salut de les Illes Balears i membre del Grup CurES-IdISBa; Francesc Alberti, subdirector d'Atenció Hospitalària i Salut Mental del Servei de Salut de les Illes Balears, han publicat l'article amb el títol "Assessing a care programme for complex and advanced chronic patients: Use of resources and costs" a la revista Journal of Healthcare Quality Research

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) va implementar entre 2016 i 2019 el Pla d'Atenció al Pacient Crònic per realitzar una gestió adequada de la cronicitat complexa i donar qualitat a l'atenció de les cures. L'objectiu d'aquest estudi és avaluar l'ús dels serveis del sistema sanitari i els seus costs associats abans i després de la implementació del programa.

Referència de l'article
Serratusell E, Moragues G, Miguélez A, Alberti F. Assessing a care programme for complex and advanced chronic patients: Use of resources and costs. J Healthc Qual Res. 2022 Mar;37(2):71–8. doi: 10.1016/j.jhqr.2021.10.005. PubMed PMID: 34920988.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Consultes Hospital Universitari Son Llàtzer / CC BY-NC-SA 4.0]