Categoria: Estudis i projectes

Genotips relacionats amb el clon de Candida parapsilosi resistents al fluconazole

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia, les Unitats de Malalties Infeccioses i Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en un informe on es prova la presència d'aïllats endèmics que alberguen la substitució genètica Y132F ERG11 a Espanya en els genotips relacionats amb el clon de Candida parapsilosis resistent al fluconazole. També hi ha participat l'Hospital General Universitario Gregorio Marañón, el CIBERINFEC i el CIBERES.

Eva Alcoceba, Paula Lara-Esbrí i Antonio Oliver, microbiòlogues i microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; Adrián Ferre Beltrán, metge de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases; Ignacio Ayestarán, metge de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases; han participat en la publicació de l'article amb el títol "Fluconazole-resistant Candida parapsilosis clonally related genotypes: first report proving the presence of endemic isolates harbouring the Y132F ERG11 gene substitution in Spain" a la revista Clinical Microbiology and Infection.

Aquí s'informa per primera vegada sobre la presència d'aïllaments de Candida parapsilosis que allotgen la substitució del gen Y132F ERG11 en pacients ingressats en un hospital espanyol.

La resistència al fluconazole en els aïllats de C. parapsilosis dels pacients d'aquest hospital de referència, no és atribuïble a l'ús previ d'azoles, sinó a la presència d'un grup de genotips de C. parapsilosis resistent al fluconazole que s'han fet endèmics.

Referència de l'article
Alcoceba E, Gómez A, Lara-Esbrí P, Oliver A, Beltrán AF, Ayestarán I, et al. Fluconazole-resistant Candida parapsilosis clonally related genotypes: first report proving the presence of endemic isolates harbouring the Y132F ERG11 gene substitution in Spain. Clin Microbiol Infect. 2022 Apr. doi: 10.1016/j.cmi.2022.02.025. PubMed PMID: 35439634.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]