Categoria: Estudis i projectes

Estudi comparatiu del temps amb pantalles en els trastorns de neurodesenvolupament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Neuropediatria de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital de Manacor han publicat, junt amb la Universitat de les Illes Balears, un estudi comparatiu del temps amb pantalles en els trastorns de neurodesenvolupament. 

Montserrat Pons, Miguel Carmona i M. Ángeles Ruiz, pediatres de l'Hospital Universitari Son Espases; Marina Caner i Julia Rubies, pediatres de l'Hospital de Manacor, han publicat l'article amb el títol "Estudio comparativo del tiempo de pantallas recreativas en los trastornos del neurodesarrollo" a la revista Neurología.

A poblacions infantils, el temps de consum de pantalles recreatives s'ha estudiat amplament, però es disposa de menys informació en infants amb trastorns del neurodesenvolupament, L'objectiu principal era estudiar les característiques d'ús de les pantalles recreatives (televisió i videojocs) en infants amb trastorns del neurodesenvolupament.

Es va realitzar un estudi de casos i controls, comparant infants amb trastorns i sense del neurodesenvolupament menors de sis anys. A través d'un qüestionari emplenat pels progenitors, es va analitzar el temps d'exposició diària a pantalles recreatives, les característiques sociodemogràfiques i ambientals, els hàbits socioculturals i les actituds relacionades amb les pantalles recreatives.

Els infants amb trastorn del neurodesenvolupament comencen a veure la televisió a una edat més primerenca i consumeixen més temps que els seus coetanis sans. Les troballes dels autors indiquen que els infants amb trastorns del neurodesenvolupament són més vulnerables a l'abús de la televisió, per la qual cosa es considera rellevant oferir una guia anticipada als progenitors.

Referència de l'article
Pons M, Caner M, Rubies J, Carmona M, Ruiz MA, Yáñez-Juan AM. Estudio comparativo del tiempo de pantallas recreativas en los trastornos del neurodesarrollo. Rev Neurol. 2022 May 1;74(9):291–7. doi: 10.33588/rn.7409.2021505. PubMed PMID: 35484700.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]