Categoria: Estudis i projectes

Associació entre la forma física i la qualitat de vida en adults majors de Balears amb síndrome metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de la Universitat de les Illes Balears, el CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en un estudi sobre la relació entre la forma física i la qualitat de vida en adults majors amb síndrome metabòlica.

Cristina Bouzas i Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX i de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol: "Association between Functional Fitness and Health-Related Quality of Life in the Balearic Islands’ Old Adults with Metabolic Syndrome" a la revista Nutrients.

Les investigacions que avaluen la relació entre la forma física (FF) i la qualitat de vida relacionada amb la salut (CVRS) són escasses. L'objectiu d'aquesta investigació és avaluar l'associació entre la FF i la CVRS en adults majors amb síndrome metabòlica (SM) de les Illes Balears.

Es va dissenyar un estudi transversal, descriptiu i comparatiu que va incloure 209 participants.

En els individus d'edat avançada amb SM, una millor FF i, concretament, resistència i força de la part inferior del cos, equilibri amb una cama i agilitat, s'associen positivament amb un millor estat de salut general.

Tant la puntuació de FF com el component físic de la CVRS s'associen positivament amb nivells elevats d'activitat física. Els adults majors amb SM haurien de considerar la pràctica d'activitat física per damunt de les recomanacions generals per a millorar la seva salut i qualitat de vida.

Referència de l'article
Conde-Pipó J, Bouzas C, Mariscal-Arcas M, Tur JA. Association between Functional Fitness and Health-Related Quality of Life in the Balearic Islands’ Old Adults with Metabolic Syndrome. Nutrients. 25 apr 2022;14(9):1798. doi: 10.3390/nu14091798. PubMed PMID: 35565767.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Arq Bennàssar]