Categoria: Estudis i projectes

Efecte a llarg termini de l'AOS i el tractament amb CPAP sobre la pressió arterial en pacients amb síndrome coronària aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en un estudi sobre els efectes a llarg termini de l'apnea obstructiva del son i el tractament amb CPAP sobre la pressió arterial en pacients amb síndrome coronària aguda.

Mónica De la Peña, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Long-term Effect of OSA and CPAP Treatment on Blood Pressure in Patients with Acute Coronary Syndrome" a la revista Annals of the American Thoracic Society.

L'apnea obstructiva del son (AOS) és freqüent en els pacients amb síndrome coronària aguda (SCA) i és una causa d'hipertensió secundària.

L'estudi explora els efectes a llarg termini de l'AOS i el tractament amb CPAP sobre la pressió arterial (PA) en pacients amb SCA.

Es va concloure que en els pacients amb SCA, l'AOS greu s'associa a un augment a llarg termini de la PA, que es redueix amb un bon compliment de la CPAP.

Referència de l'article
Sánchez-de-la-Torre M, Gracia-Lavedan E, Benitez ID, Zapater A, Torres G, Sánchez-de-la-Torre A, et al. Long-term Effect of OSA and CPAP Treatment on Blood Pressure in Patients with Acute Coronary Syndrome. Ann Am Thorac Soc. 20 apr 2022; doi: 10.1513/AnnalsATS.202203-260OC. PubMed PMID: 35442180.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]