Categoria: Estudis i projectes

Variabilitat en la selecció del tractament dels hemangiomes infantils entre els dermatòlegs pediàtrics d'Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi que analitza la concordança entre els dermatòlegs pediàtrics en l'elecció del tractament dels hemangiomes infantils.

Ana Martín-Santiago, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Inter- and intra-observer variability in the selection of therapy for infantile hemangiomas among pediatric dermatologists in Spain" a la revista Pediatric Dermatology.

Les guies i les recomanacions dels experts sobre els hemangiomes infantils (HI) tenen com a objectiu augmentar l'homogeneïtat de les decisions clíniques en funció del risc de seqüeles.

L'estudi va analitzar la concordança entre dermatòlegs pediàtrics en l'elecció del tractament dels HI.

El propranolol va ser la principal opció per als hemangiomes d'alt risc, el timolol per als de risc intermedi i l'observació per als de baix risc. La concordança entre dermatòlegs pediàtrics sobre el tractament dels HI és només regular. La variabilitat va ser més significativa en els hemangiomes de risc intermedi i baix.

Referència de l'article
Colmenero M, Boz J, Bernabeu Wittel J, Roé E, Feito‐Rodríguez M, Vicente‐Villa MA, et al. Inter‐ and intra‐observer variability in the selection of therapy for infantile hemangiomas among pediatric dermatologists in Spain. Pediatr Dermatol. 3 may 2022. doi: 10.1111/pde.15015. PubMed PMID: 35504688.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gstk. Wikimedia Commons / Infantile hemangioma / CC BY-SA 4.0 ]