Categoria: Estudis i projectes

Ansietat, depressió i preocupació per la situació laboral de les cambreres de pis dels hotels de Balears durant la pandèmia de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i el grup GrAPP-caIB - l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi longitudinal sobre ansietat, depressió i preocupació sobre la situació laboral de les cambreres de pis dels hotels de Balears durant la pandèmia de la COVID-19.

Xenia Chela-Alvarez, Alfonso Leiva, Laura Gallardo-Alfaro, Oana Bulilete, M Clara Vidal-Thomas i Joan Llobera, investigadores i investigadors de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i el grup GrAPP-caIB de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Anxiety, Depression, and Concern About Employment Status of Hotel Housekeepers in the Balearic Islands During the COVID-19 Pandemic: A Longitudinal Study" a la revista Frontiers in Psychology.

El turisme és un sector econòmic crucial a les Illes Balears. La pandèmia per la COVID-19 podria impactar greument a les cambreres de pis (CP) a causa de la seva situació laboral precària. L'objectiu és avaluar l'evolució de la preocupació per la situació laboral, ansietat i depressió de les CP. Aquest és un estudi longitudinal dut a terme en un grup de CP participants en l'assaig clínic per avaluar l'efectivitat d'una intervenció, realitzada a atenció primària, per promoure la salut entre les CP.

En les CP, la pandèmia per la COVID-19 ha causat una preocupació per la situació laboral i símptomes de depressió i ansietat. En els temps incerts de la pandèmia, el benestar mental es beneficia de variables que confereixen estabilitat com el locus de control extern interna, la percepció de suport social i una feina estable. Els resultats longitudinals apunten a efectes duradors de la pandèmia de COVID-19 en la salut mental. És molt important assignar recursos addicionals en l'atenció primària per atendre adequadament l'afluència prevista de necessitats.

Referència de l'article
Chela-Alvarez X, Leiva A, Gallardo-Alfaro L, Bulilete O, Vidal-Thomas Mc, Llobera J. Anxiety, Depression, and Concern About Employment Status of Hotel Housekeepers in the Balearic Islands During the COVID-19 Pandemic: A Longitudinal Study. Front Psychol. 2022 Apr 5;13. doi: 10.3389/fpsyg.2022.842335. PubMed PMID: 35478734.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barnimages / housekeeping / CC0 1.0 Universal ]