Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia del cribratge ecogràfic d'un espectre de placenta accreta utilitzant criteris ecogràfics estàndard en un entorn d'atenció secundària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Obstetrícia i Ginecologia, Radiologia i Patologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en la publicació d'un estudi sobre la detecció ecogràfica d'un espectre de placenta accreta per reduir la morbiditat obstètrica.

Miquel Juan-Clar, Marta Torrent, Pere Santandreu i Albert Tubau, del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Eva Arejola radiòloga de l'Hospital Universitari Son LlàtzerJavier Ibarra, patòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació d'un article amb el títol "Effectiveness of Ultrasound Screening for a Placenta Accreta Spectrum Using Standard Ultrasound Criteria in a Secondary Care Setting" a la revista Fetal Diagnosis and Therapy

La detecció ecogràfica d'un espectre de placenta acreta (EPA) entre les dones de risc és un objectiu clau per reduir la morbiditat obstètrica, però hi ha poca informació sobre el seu rendiment en entorns clínics reals. L'estudi informa de l'eficàcia d'un protocol ecogràfic estandarditzat per a detectar l'EPA en dones amb placenta prèvia (PP) en un hospital de nivell secundari.

L'estudi conclou que el protocol de cribratge ecogràfic estandarditzat en dones de risc per PP en el tercer trimestre va ser molt eficaç per a detectar l'EPA en un entorn hospitalari de segon nivell.

Referència de l'article
Juan-Clar M, Torrent M, Santandreu P, Arejola E, Ibarra J, Tubau A. Effectiveness of Ultrasound Screening for a Placenta Accreta Spectrum Using Standard Ultrasound Criteria in a Secondary Care Setting. Fetal Diagn Ther. 2022;49(1-2):52-9. doi: 10.1159/000521738. PubMed PMID: 35016178.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer]