Categoria: Estudis i projectes

Evolució de l'espectre clínic en pacients no asiàtics positius als anticossos anti-MDA5

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre l'evolució de l'espectre clínic en pacients no asiàtics positius als anticossos anti-MDA5. També hi han participat diferents centres.

Juan González-Moreno, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Clinical spectrum time course in non-Asian patients positive for anti-MDA5 antibodies" a la revista Clinical and Experimental Rheumatology.

Es volia definir l'evolució temporal de l'espectre clínic i el pronòstic dels pacients no asiàtics positius als anticossos anti-MDA5.

Es va dur a terme un estudi de cohort multicèntric, internacional, retrospectiu.

L'espectre clínic de la malaltia relacionada amb els anticossos anti-MDA5 és heterogeni. La malaltia pulmonar intersticial de ràpida progressió té un gran impacte en el pronòstic també en els pacients no asiàtics, i es produeix al principi del curs de la malaltia. La positivitat dels anticossos anti-MDA5 s'ha de considerar fins i tot quan el cribratge autoimmune és negatiu, els anticossos anti-Ro52 són positiu i les troballes radiològiques mostren un patró NSIP.

Referència de l'article
Cavagna L, Meloni F, Meyer A, Sambataro G, Belliato M, De Langhe E, et al. Clinical spectrum time course in non-Asian patients positive for anti-MDA5 antibodies. Clin Exp Rheumatol. 2022 Feb 25;40(2):274–83. doi: 10.55563/clinexprheumatol/di1083. PubMed PMID: 35200123.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]