Categoria: Estudis i projectes

Canvis en el tractament i disminució de la mortalitat de la síndrome aòrtica aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi que millora el tractament de la síndrome aòrtica aguda, en el marc del Registre Espanyol de la Síndrome Aòrtica Aguda.

Rubén Tarrio Fernández, del Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Cambios en el tratamiento y disminución de la mortalidad del síndrome aórtico agudo. Lecciones del Registro Español del Síndrome Aórtico Agudo (RESA)", a la Revista Española de Cardiología.

El Registre Espanyol de la Síndrome Aòrtica Aguda (RESA) va iniciar-se el 2005 per a valorar les característiques de la síndrome aòrtica aguda (SAA) al nostre país. L'objectiu és analitzar les diferències en les característiques, l'abordatge i el tractament i la mortalitat observades entre les tres edicions del RESA.

Varen analitzar-se les dades dels pacients amb SAA inclosos prospectivament per 24-30 hospitals terciaris en les tres edicions: RESA I (2005-2006), RESA II (2012-2013) i RESA III (2018-2019).

El RESA evidencia una disminució de la mortalitat del SAA tipus A coincidint amb un increment del tractament quirúrgic i una reducció de la seva mortalitat. En el SAA tipus B, el tractament endovascular s'associa amb un augment de la supervivència, ja que permet una major estratègia terapèutica per als pacients amb complicacions.

Referència de l'article
Evangelista Masip A, López-Sainz Á, Barros Membrilla AJ, Calvo Iglesias F, López Ayerbe J, Azqueta Molluna M, et al. Cambios en el tratamiento y disminución de la mortalidad del síndrome aórtico agudo. Lecciones del Registro Español del Síndrome Aórtico Agudo (RESA). Rev Española Cardiol. may 2022. doi: 10.1016/j.rec.2022.01.017. PubMed PMID: 35527170.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Fuente: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]