Categoria: Estudis i projectes

Estat hiperinflamatori i baixa resposta immune adaptativa T1 en pacients greus i crítics de COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina Interna, Immunologia, Anàlisis Clíniques i Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un estudi sobre l'estat hiperinflamatori i baixa resposta immune adaptativa T1 en pacients greus i crítics de COVID-19.

Mercedes García-GasallaMelchor Riera i Javier Murillas, metgessa i metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; María Berman-Riu, investigadora predoctoral de l'IdISBa al Servei d'Immunologia de l'Hospital Universitari Son Espases; Adrián Ferré Beltrán, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases; Jaime Pons, Natalia Martínez-Pomar i Joana M Ferrer, immunòleg i immunòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, Adrián Rodríguez, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Amanda Iglesias, investigadora de l'IdISBa; Isabel Llompart-Alabern, facultativa del Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases; Albert Figueras-Castilla, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Hyperinflammatory State and Low T1 Adaptive Immune Response in Severe and Critical Acute COVID-19 Patients" a la revista Frontiers in Medicine.

Es necessita un millor coneixement de la immunopatologia de la COVID-19 per identificar els pacients més vulnerables i millorar les opcions de tractament.

Es volia identificar la població cel·lular del sistema immunitari, citoquines i marcadors inflamatoris relacionats amb la severitat en la COVID-19.

Es varen incloure en un estudi prospectiu longitudinal a 139 pacients hospitalitzant amb COVID-19 amb 58 lleus/moderats, 81 severs/crítics i 74 pacients recuperats. Es varen obtenir le dades clíniques i mostres de sang a l'admissió per obtenir marcadors, citoquines i estudi de subconjunts de limfòcits.

En els pacients greus/crítics de COVID-19 es va trobar un estat hiperinflamatori característic amb una relació neutròfils/limfòcits i nivells de ferritina, IL-1Ra, sIL-2rα i IL-18 significativament elevats, junt amb una "signatura limfocitària T1 baixa".

Referència de l'article
Garcia-Gasalla M, Berman-Riu M, Pons J, Rodríguez A, Iglesias A, Martínez-Pomar N, et al. Hyperinflammatory State and Low T1 Adaptive Immune Response in Severe and Critical Acute COVID-19 Patients. Front Med. 2022 Mar 29;9. doi: 10.3389/fmed.2022.828678. PubMed PMID: 35425776.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gustavo Basso / Covid-19 SP - Full ICU / CC BY-SA 4.0]