Categoria: Estudis i projectes

Endocarditis infecciosa en pacients diabètics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre un perfil diferent amb conseqüències pronòstiques en pacients diabètics amb endocarditis infectiva. També hi han participat diferents centres espanyols.

Laura Vidal-Bonet, cardiòloga de l'Hospital Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Infective Endocarditis in Diabetic Patients: A Different Profile with Prognostic Consequences" a la revista Journal of Clinical Medicine.

L'endocarditis infectiva (EI) és una malaltia greu amb una alta morbimortalitat. La diabetis mellitus (DM) s'ha associat amb el pronòstic pobre en altres malalties. L'objectiu de l’article és descriure el perfil, evolució i pronòstic de pacients amb EI i DM, mostrant un pitjor pronòstic amb aquests tipus de pacients. Es va fer una anàlisi retrospectiva del registre espanyol d'EI (2008-2020).

Referència de l'article
Biezma M, Muñoz P, De la Villa S, Fariñas-Álvarez M, Arnáiz de las Revillas F, Gutierrez-Carretero E, et al. Infective Endocarditis in Diabetic Patients: A Different Profile with Prognostic Consequences. J Clin Med. 2022 May 9;11(9):2651. doi: 10.3390/jcm11092651. PubMed PMID: 35566777.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]